19:00

AIK P00:A

Referat: Lohärads IF - AIK P00:A

En mycket intressant match. AIKs bästa 00-lag hade frågat efter en match mot ett tufft, bra spelande 99-lag på naturgräs, självklart tackade vi ja!!

Vi pratade innan matchen om att ytterbackarna skulle våga gå på överlappning och att yttermittfältaren då tar det defensiva jobbet. Då är det underbart när det redan i 1:a minuten lyckas, jätte bra Hampus och GH.

Första 15-20 minuterna var vi klart det bästa laget på plan, vi rullade boll på ett mycket bra sett, vi kändes trygga i vårt spel, vi tvekade inte att gå in i dueller. Vi visade rätt inställning.

I den 16:e minuten, har vi ett inkast från kanten, där det blir nickduell och bollen kommer ut mitt i banan. Där står Anton påpassligt och trycker dit den, 1-0 till oss. Det var också en sak som vi pratade om innan matchen, vi måste vinna andra vågen. Bra gjort Anton.

Hampus högerbacks spel var riktigt kul att se, han klev fram, vann duellerna, gick efter kanten vid rätt tillfällen. Då skall man veta att detta är inte den plats han brukar spela på.

Men nu började vi tappa en del, eller rättare sagt AIK började komma i kapp. Och stundtals hade de mycket bra spel. De hade en förmåga (under hela matchen) att ofta hitta en fri spelare.

I den 30:e minuten gör AIK 1-1, och vi gör bort oss i första läget, de vinner boll. Skjuter, Samuel räddar, men sen är de framme på returen. Detta kändes onödigt, bättre skärpa i försvaret.

Men under 1:a halvlek så måste vi förvalta våra målchanser mycket bättre. Vissa spelare har en 2-3 chanser och missar. Det kunde ha blivit minst 2-3 mål till för oss. På den här nivån har man INTE råd att missa så mycket.

I 2:a halvlek hade vi en mycket bra start. Det kändes mycket bra. Redan i den 5:e minuten vann Anton bollen på vår planhalva, slår en boll i djupet till Hampus. Som nu fick löpa lååååångt innan han kunde skjuta...på målvakten. Här såg man att vårt lag inte följde med när vi kontrade, flera måste följa med i anfallet.

AIK gör 1-2 i den 14:e minuten, detta efter en tveksam utrusning av vår målvakt. Mera bestämt måste det vara. Detta kändes inte rättvist.

Nu sätter vi över lag en mycket bättre press, deras backar får inte lika gott om tid. De slarvar en del. Skönt att se att HELA laget hjälps åt på rätt sätt.

I den 22:a minuten får vi straff. Vår press har fått utdelning. Vi har skapat många chanser och nu drar deras målvakt Zacke i tröjan, det var en solklar straff.
Här klev Anton fram och satte den säkert i målvaktens högra hörn, målvakten var i det andra. Iskall straff av Anton.

Nu höjde AIK tempot och spelade en mycket fin och snabb fotboll, vi hade slappnat av lite, och det får man inte göra. Man måste vara på tå.

I matchens sista anfall (35:e minuten) fick Kalle en djupeleds passning av Anton och Lang som såg till att vi kunde kontra snabbt. I löpning och om det luktar målchans är Kalle superstark, han krigar och vinner...kommer fri och sätter den iskallt. 3-2 till oss, underbart. SLUT

Vi spelar en kanon match, och får fram årets bästa spel. Vi känns trygga i vårt spel, skönt att många går in 100 i duellerna (MEN här måste flera kliva fram, det går inte att gå in halvdant!!!!!).

Stackars Janne!! Killarna sade åk hem, du är kickad...efter matchen!! Janne stod idag på andra sidan, för att se laget/killarna med andra ögon. En sak som antecknades och som måste bli bättre, det är försvarsspelet. Janne har haft tuffa dagar, först torsk i minigolf och sen höra killarna efter matchen idag. Stackars Janne!!! :)

Vill tacka AIK för det kanon motstånd de stod för idag. Verkligen kul med tuffa, givande och utvecklande matcher. TACK